16/10/12

Γ. Δρακούλης: "Η επιχειρηματικότητα ανάχωμα στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας"


Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ Γιώργος Δρακούλης με δήλωσή του αναφέρει τα εξής: 


"Σύμφωνα με τα τελευταία ποσοστά, η ανεργία στην χώρα μας αγγίζει το 25,1%, με τον αριθμό των ανέργων να φτάνει τους 1.261.604, πλήττοντας κυρίως το παραγωγικό εργατικό δυναμικό της χώρας μας,τους νέους. Αξίζει να σημειωθεί,ότι στην Πελοπόννησο-Δυτική Ελλάδα-Ιόνιοι Νήσοι η ανεργία αυξήθηκε από 16% στο 22,9% σημειώνοντας πρωτοφανή υψηλά ποσοστά.

Κάτω από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, η εξεύρεση δικλείδων που θα αποτελέσουν αναχώματα στην ραγδαία αύξηση της ανεργίας, καθίσταται αναγκαία. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μπορεί να αποτελέσει πυλώνα μιας αναπτυξιακής πορείας. Η λήψη μέτρων είναι απολύτως αναγκαία όπως και η αντιμετώπιση των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων των επιχειρήσεων. Η μείωση της φορολογίας που θα λειτουργεί ως αρωγός και όχι ως δυνάστης, η έμπρακτη στήριξη του κράτους που θα δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας με τους επιχειρηματίες, η κίνηση της αγοράς μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας είναι μερικά αναπτυξιακά μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Θεμιτή η δημοσιονομική προσαρμογή αλλά πρέπει να μπει ένα φρένο στην άνοδο της ανεργίας.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι ο μόνος τρόπος να εξομαλυνθεί και να σταθεροποιηθεί η οικονομία της χώρας μας αλλά κυρίως να τεθεί σε τροχιά".

Πηγή:http://newsplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου