6/10/12

Μαθητές της Περιφέρειας θα επισκεφτούν την έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες!



Στις Βρυξέλλες θα μεταβούν από τις 9 μέχρι 11 Οκτωβρίου μαθητές Λυκείου από την ελληνική περιφέρεια. Οι μαθητές προέρχονται από το Λύκειο Διασέλλου της Ορεινής Άρτας και από Λύκεια των μικρών νησιών Αγκίστρι και Λειψών. 

Στόχος του ταξιδιού, που είναι πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Σταυρακάκη, είναι να δοθεί στους Έλληνες εφήβους η δυνατότητα μιας πρώτης επαφής με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και του τρόπου λειτουργίας τους, ειδικά σήμερα, που είναι καθολική η συνειδητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης για τον τρόπο που οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές θα συναντηθούν  με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και με Έλληνες και ξένους Ευρωβουλευτές.

Στα πλαίσιo της επίσκεψης οι μαθητές θα λάβουν μέρος και θα συμμετέχουν ενεργά με ερωτήσεις, σε τηλεοπτική εκπομπή που διοργανώνει η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ΕΚ, με θέμα "Νέοι και Ευρώπη" την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, 19.30-20.45.  Παρόντες και συνομιλητές των εφήβων θα είναι οι ευρωβουλευτές Γιώργος Σταυρακάκης, Γιώργος Παπαστάμκος, Νίκος Χρυσόγελος και Χρυσούλα Παλιαδέλη.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται ζωντανά από το Διαδίκτυο.


Με αφορμή την επίσκεψη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης δήλωσε ότι «αυτό που κάνουμε στο πλαίσιο του έργου μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να διεκδικούμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα νέα παιδιά που αποτελούν τη σημαντικότερη  επένδυση  που μπορούμε να κάνουμε για το αύριο».


Πηγή:http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου