3/10/12

ΣΥΡΙΖΑ:Ξεσηκωμός για νέες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη!



Κοινή στόχευση έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για το επόμενο διάστημα: Να ξαναβγάλουν τον κόσμο στους δρόμους ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων.
του Δημήτρη Κούρου
Κοινή στόχευση έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για το επόμενο διάστημα: Να ξαναβγάλουν τον κόσμο στους δρόμους ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων. Μετά τη γενική απεργία της προηγούμενης εβδομάδας, στελέχη των δυο κομμάτων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην πρωτεύουσα, αρχίζουν νέες εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, στα επαγγελματικά σωματεία, προκειμένου να καλλιεργήσουν το κλίμα (με παράλληλη πίεση σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τις ηγεσίες των συνδικάτων που «ελέγχουν») για ακόμη τουλάχιστον μια γενναία κινητοποίηση.
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα στελέχη των δυο κομμάτων συναντιούνται στις εκδηλώσεις των κινήσεων κατοίκων της Θεσσαλονίκης (οικοπεδοποίηση παραλίας Καλαμαρίας), σε εργασιακούς χώρους προς ιδιωτικοποίηση ή σε μεγάλες εταιρίες, ακόμη και σε δημόσιους και δημοτικούς οργανισμούς ή σε γειτονιές. Διαγκωνισμός δε φαίνεται να υπάρχει, αλλά ούτε και συνεργασία...
Στο... πόδι
Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης είναι σύσσωμος στο... πόδι. «Πιέζουμε με όλα τα στελέχη σε συνδικαλιστικό και βουλευτικό επίπεδο για νέες κινητοποιήσεις, για τις οποίες εκτιμούμε ότι θα έχουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις συγκριτικά με την προηγούμενη γενική απεργία. Με τα νέα μέτρα, που οριστικοποιούνται κανένα κομμάτι της κοινωνίας δε θα μπορεί να επιβιώσει, παρά μόνον εκείνοι που είναι πολύ πλούσιοι. Ολες οι δυνάμεις μας και στη Θεσσαλονίκη πέφτουν πλέον στην υποστήριξη και τη δημιουργία κοινωνικών αγώνων για να μην περάσουν τα μέτρα και η κυβερνητική πολιτική, με τελικό στόχο να φύγει επιτέλους η κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τον κοινωνικό ιστό», τόνισε το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Σαμανίδης.
Οι κινητοποιήσεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει δυναμικά πλέον στην κοινωνική κινητοποίηση, καθώς συντονίζεται με τα συνδικάτα και τα πρωτοβάθμια σωματεία, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις σωματείων, που αρχίζουν σε σχεδόν όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης από αύριο, με καταλήψεις δημαρχείων. «Στηρίζουμε αυτές τις κινητοποιήσεις», λέει ο κ. Σαμανίδης.
Επίσης, αρχίζει εξόρμηση στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, με προπαγανδισμό (κείμενα, πανό, αυτοκίνητα, ντουντούκες) της ανάγκης για αντίσταση στο νέο πακέτο μέτρων. Ήδη ξεκίνησε και η διαδικασία των κομματικών -πλην όμως ανοιχτών- συνελεύσεων σε δήμους του νομού, με πρώτους τους δήμους Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Οι συνελεύσεις εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα δράσεων, όπως εξηγούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην είναι εσωστρεφείς. «Ζητούμε από τους συμμετέχοντες στις ανοιχτές συνελεύσεις να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες κινητοποίησης του κόσμου, που αναλαμβάνουν τα στελέχη, ώστε και η βάση να συμμετέχει ενεργά και να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη διάχυση των μηνυμάτων αντίδρασης. Με βάση τα νέα μέτρα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι», σημείωσε ο κ. Σαμανίδης.
Οι ανοιχτές αυτές συνελεύσεις θα συνεχιστούν για τις επόμενες 20 μέρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς εκτός από τις γειτονιές ανάλογες συνελεύσεις θα γίνουν και για επαγγελματικούς κλάδους (την ερχόμενη Πέμπτη για παράδειγμα γίνεται συνέλευση των δικηγόρων...).
Οσον αφορά τη σχέση με τα τοπικά στελέχη του ΚΚΕ, ο κ. Σαμανίδης ήταν σαφής: «Εμείς δεν αντιλαμβανόμασταν ποτέ -και φαίνεται- ότι υπάρχει διαγκωνισμός και αντιπαλότητα με τα στελέχη του ΚΚΕ. Είναι τόσο σοβαρά πλέον τα πράγματα στην κοινωνία, που απαιτείται ενωτική δράση από όλους μας. Το απαιτεί η ίδια η κοινωνία. Το ΚΚΕ το βλέπουμε ως σύμμαχο στην πολιτική και κοινωνική δράση. Ελπίζουμε κι αυτό να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κινητοποιήσουμε τον κόσμο ενάντια στην εξαθλίωση».


Πηγή:http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου