18/10/12

Αυτό δεν είναι το σύνταγμα της Δημοκρατίας...είναι το σύνταγμα της δολοφονίας!




Ο 67χρονος συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ όταν κάποια στιγμή αισθάνθηκε δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις του γύρω στις 12.50 στη συμβολή των οδών Σουρή και Αμαλίας.

Μεταφέρθηκε αμέσως στον Ευαγγελισμό, όπου παρά τις προσπάθειες, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο και δεν σχετίζεται με τα επεισόδια, αν και η υπόθεση διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο 65χρονος μεταφέρθηκε «με μυδρίαση και άσφυγμος» στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, όπου έγιναν από τους γιατρούς του Καρδιολογικού Τμήματος οι διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόννησης, χωρίς αποτέλεσμα

Στην πορεία συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές και μέχρι την άφιξή τους στο Σύνταγμα όλα κύλισαν ομαλά, όταν λίγο προτού η κορυφή του οργανωμένου μπλοκ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο συνενώθηκε και το μπλοκ των διαδηλωτών του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσει στο Σύνταγμα, ξεκίνησε η ανταλλαγή χημικών και πετρών μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.
H στυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις και 107 προσαγωγές κατά τα σημερινά επεισόδια. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν έξι πολίτες και τρεις αστυνομικοί...
Στον απολογισμό τους για τη σημερινή ογκώδη απεργιακή κινητοποίηση, αλλά και το θάνατο του διαδηλωτή, κόμματα και πολιτικοί φορείς σχολίασαν:
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Για άλλη μια φορά χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν την Αθήνα και άλλες πόλεις απαιτώντας να μπει φραγμός στα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας που δεν έχουν τέλος. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της, να υπερβεί κάθε όριο και ερμηνεία της δημοκρατικής νομιμότητας ασκώντας ασύλληπτη αστυνομική βία και κατασταλτική επιβολή, χωρίς προσχήματα και αφορμές, βομβαρδίζοντας απρόκλητα την πορεία των συνδικάτων με χημικά, εισβάλοντας εντός των μπλοκ των συνδικάτων και των οργανώσεων, ασκώντας μαζικά και αδιακρίτως βία, «σκουπίζοντας» κυριολεκτικά τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό που αντιστέκεται και αγωνίζεται, να μην υποκύψει στην τρομοκρατία και την επιβολή του φόβου. Καλεί τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των απεργιών και των κινητοποιήσεων. Καλεί σε αντίσταση ώστε να μην περάσουν τα μέτρα και να πέσει το συντομότερο η κυβέρνηση των μνημονίων και της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής επιβολής».
Aνεξάρτητοι Έλληνες: «Είναι τραγικό το γεγονός ότι ένας συνάνθρωπος μας ξεκίνησε από το σπίτι του να διαδηλώσει για ένα καλύτερο αύριο και άφησε την τελευταία του πνοή. Πιστεύουμε ότι θα διευκρινιστούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες επήλθε το μοιραίο με τρόπο αδιαμφισβήτητο. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του».
ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού άνεργου ναυτεργάτη. Έφυγε αγωνιζόμενος μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και ανέργους συναδέλφους του για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το γεγονός ότι η αστυνομία σε κάθε διαδήλωση πνίγει την Αθήνα σε δακρυγόνα ένα πράγμα μόνο αποδεικνύει, ότι στόχος της δεν είναι φυσικά οι προβοκάτσιες, αλλά οι λαϊκές κινητοποιήσεις. Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη ένταση, μαζικότητα και περιφρούρηση των αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».
ΠΑΜΕ: «Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του συναγωνιστή μας. Ο συναγωνιστής μας που απεβίωσε από καρδιακό επεισόδιο, ήταν μακροχρόνια άνεργος ναυτεργάτης και ο οποίος πάλευε μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Από τη πρώτη στιγμή που αισθάνθηκε δυσφορία, του προσφέρθηκε βοήθεια από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΠΑΜΕ και κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναγωνιστή μας».
Οικολόγοι Πράσινοι: «Όταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση με σκοπό τη διεκδίκηση ζωής καταλήγει στην απώλεια της, τότε η Πολιτεία και ο αρμόδιος υπουργός οφείλουν να δώσουν επαρκείς απαντήσεις για τις συνθήκες αυτής της απώλειας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την απαγόρευση της χρήσης χημικών στις διαδηλώσεις και το απαιτούμε επιτακτικά για άλλη μια φορά. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους φίλους του νεκρού άνεργου συνανθρώπου μας διαδηλωτή».

Πηγή:http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου