20/10/12

Γαλλία: Φορολόγηση των πλουσίων με 75%!



Το γαλλικό κοινοβούλιο υπερψήφισε εχθές το βράδυ την πρόταση για επιβολή φόρου ύψους 75% στα πολύ υψηλά εισοδήματα, τον οποίο είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.
Η δεξιά υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα καθαρά «συμβολικό» μέτρο που δεν θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του γαλλικού κράτους.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο φόρος θα ισχύσει για δύο χρόνια και θα αφορά τα εισοδήματα που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ κατ’ έτος και κατά φορολογούμενο. Υπολογίζεται ότι 1500 άτομα θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 140.000 ευρώ ετησίως.
Ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ διαβεβαίωσε ότι η φορολόγηση είναι «νόμιμη» τονίζοντας ότι «ο καθένας πρέπει να συμβάλει με τα μέσα που διαθέτει» στη συνολική προσπάθεια των Γάλλων.
Ο Ερίκ Βερτ, πρώην υπουργός επί προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί, υποστήριξε από την πλευρά του ότι πρόκειται για «τιμωρητικό» μέτρο γιατί φορολογούνται υπερβολικά ελάχιστοι άνθρωποι. Τα έσοδα που θα φέρει ο φόρος θα είναι πολύ μικρά και «ασφαλώς θα οδηγήσει στη φυγή» ορισμένους φορολογούμενους.

Πηγή:http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου