15/7/13

Με μηνύσεις απειλεί η ΟΛΜΕ για τις λίστες διαθεσιμότητας!


Σε μηνύσεις εναντίον όσων εμπλέκονται στην ανάρτηση στο Διαδίκτυο των προσωπικών δεδομένων 2.500 καθηγητών, υποψήφιων για ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας, θα προχωρήσει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κατήγγειλε, σε συνέντευξη Τύπου, τον γγ του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιο Κυριαζή, ότι έσπευσε να αποστείλει τις λίστες των καθηγητών σε διαθεσιμότητα στις περιφερειακές διευθύνσεις, πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση οδηγεί περίπου 2.500 εκπαιδευτικούς στην ανεργία» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, προαναγγέλλοντας ότι η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον όσων εμπλέκονται στην ανάρτηση στο Διαδίκτυο των προσωπικών δεδομένων των καθηγητών που είναι υποψήφιοι για ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Εξάλλου, η ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών ΙΕΚ και περίπου 20.000 μαθητές δεν θα βρίσκουν σχολεία για τον τομέα και την ειδικότητα που θέλουν να σπουδάσουν.

Παράλληλα, καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και τους γονείς των μαθητών σε αγωνιστική συμπαράσταση.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει απόψε, Δευτέρα, το βράδυ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι εκπαιδευτικοί διοργανώνουν συναυλία συμπαράστασης και προαναγγέλλουν ότι θα παραμείνουν όλο το βράδυ στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, υπόσχονται ένα θερμό φθινόπωρο με «απεργίες μεγάλης έντασης και διάρκειας» όπως δήλωσε ο γγ της ΟΛΜΕ, Σταμάτης Νικολάου.


Την Τρίτη η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συγκεντρωθούν στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 20.30, παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος με συναυλία συμπαράστασης και ολονυκτία, μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους.

Την Τετάρτη το βράδυ η ομοσπονδία οργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση τα γραφεία της στις 7 το απόγευμα. Μάλιστα οι συνδικαλιστές καλούν τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών ΕΛΜΕ να οργανώσουν την μετάβαση των εκπαιδευτικών με πούλμαν στην Αθήνα, καλύπτοντας μάλιστα τα έξοδα μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου