13/7/13

Τσίπρας:Παρά τις διαφωνίες μας είμαστε εδώ ενωμένοι!


Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε συμμορία της καταστροφής, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εμφανίστηκε ενωτικός στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Την ώρα που η γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας όλη αυτή η συμμορία της καταστροφής είναι στο δικό της κόσμο», ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε ότι οι κυβερνώντες είναι «εντεταλμένοι της τρόικας και των δανειστών και όσο τους αφήνουμε στην εξουσία τόσο πιο μοχθηροί θα γίνονται» είπε, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπογράμμισε ότι είναι καιρός για δράση και απηύθυνε «αγωνιστικό κάλεσμα προς όλες τις κατευθύνσεις» - τους αριστερούς, τους δημοκράτες, τους πατριώτες, τους διανοούμενους, αλλά και τους νέους.
Εμφανίστηκε αποφασισμένος να λύσει όλες τις παρεξηγήσεις και να απαντήσει στην κριτική που του ασκείται για την απόφασή του να ζητήσει από τις συνιστώσες να αυτοδιαλυθούν.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη διαφωνία που εξέφρασε ο Μανώλης Γλέζος σχετικά με την αυτοδιάλυση των συνιστωσών. «Δεν εξεπλάγην από τον πυρήνα των απόψεων του Μανώλη, ενδεχομένως με τους υψηλούς του τόνους», ανέφερε και πρόσθεσε: ««Δεν θέλω να παριστάνω τον ανήξερο...Με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη...Στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία μόνο στενοχωριέσαι. Δεν στενοχωρήθηκα για τις απόψεις, αλλά γιατί από αυτό το ιστορικό βήμα επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος μιας συνιστώσας και όχι ως εκπρόσωπος μιας ιστορικής γενιάς».
O κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις διαφωνίες που εκφράστηκαν το τελευταίο τριήμερο από το βήμα του συνεδρίου, έστειλε μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα είμαστε ενωμένοι απέναντι στο καθήκον. Μπορούμε να νικήσουμε».
«Στο καθήκον δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Τη μάχη δεν θα την κερδίσουμε αν το μήνυμα που εκπέμψουμε, είναι εσείς αλλάξτε και ελάτε εδώ, αλλά εμείς δεν θα αλλάξουμε. Όπως δουλεύαμε στο 3%, έτσι θα δουλεύουμε και στο 27%. Αυτός ο κόσμος δεν είναι δεδομένος. Πρώτα απ' όλα να αλλάξουμε εμείς και μετά ν' αλλάξουμε τον κόσμο. Μανώλη αυτό που θα κάνεις εσύ είναι αυτό που νομίζεις σωστό. Όλοι μαζί θα πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις και τη Δευτέρα θα έρθω να σε πάρω και θα πάμε μαζί σε όλους τους εργαζόμενους που μας χρειάζονται από άκρη σε άκρη της πατρίδας μας με στόχο να σταματήσουμε τη λαίλαπα του μνημονίου και να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε μια στέρεη βάση» υπογράμμισε.
Κάλεσε τα μέλη να ψηφίσουν για την Κεντρική Επιτροπή άτομα από όλες τις συνιστώσες, «χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προνόμια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου