13/7/13

Οι «πράσινοι» και «γαλάζιοι» αντάρτες του πολυνομοσχεδίου!


Βαρύ το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, ανησυχία στη Ν.Δ.
 Χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό, αλλά και με την σχετική ανησυχία αντιμετωπίζουν στην κυβέρνηση τα αντάρτικα που έχουν δημιουργηθεί με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου.
Στην Ιπποκράτους το κλίμα έγινε ακόμη πιο βαρύ μετά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τον διορισμό του Χρίστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα, κάτι που πολλοί εκτιμούν ότι θα γίνει αιτία για να εκφράσουν κατά την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την δυσαρέσκειά τους.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η πιο δυναμική αντίδραση προέρχεται από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος δεν έχει κρύψει την διάθεση του να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Αθηναίων τον επόμενο Ιούνιο και έχει αφήσει μέχρι στιγμής ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το άρθρο για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.
Στους «αντάρτες», ανήκει και ο βουλευτής Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος, ο οποίος είναι πρώην δήμαρχος Τρικκαίων και φέρεται να είναι επίσης ενδιαφερόμενος για επιστροφή στον δημαρχικό θώκο. Ο κ. Ταμήλος, έχει εκφράσει ανοιχτά την δυσαρέσκεια του και ζητά την αποκατάσταση όχι μόνο των δημοτικών αστυνομικών αλλά και των σχολικών φυλάκων.
Τους προβληματισμούς του κ. Κακλαμάνη και του κ. Ταμήλου, συμμερίζεται και ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης ο οποίος προέρχεται επίσης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι αντιδράσεις φαίνονται να είναι ακόμη πιο έντονες στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το «μασάζ» στους βουλευτές που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο φαίνεται πως απέδωσε καθώς οι βουλευτές που αντιδρούν στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάρη Κουκουλόπουλο, φαίνεται πως τελικά αποδέχονται την ρύθμιση που προωθεί ο Γιάννης Μιχελάκης που δίνει μέχρι το 10% της δημοτικής αστυνομίας που θα ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ να εκτελεί καθήκοντα προς όφελος της αυτοδιοίκησης, όπως ο έλεγχος στάθμευσης, ενώ αβέβαιη είναι και η στάση που θα κρατήσει ο Μιχάλης Κασσής.
Ωστόσο, κανείς δεν εγγυάται εάν θα ξεσπάσει ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο με αφορμή το φορολογικό από τους βουλευτές Γιάννη Δριβελέγκα, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργο Ντόλιο, Γιάννη Κουτσούκο και κυρίως τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου