Eπίθεση προς την κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και γραμματέας του ΧΡΙΚΕ, Νίκος Νικολόπουλος, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κάνοντας λόγο για «μάταιη θυσία».
«Ένα νέο ανυπόφορο πακέτο εις βάρος του ελληνικού λαού, το οποίο η κυβέρνηση, χωρίς την παραμικρή αιδώ προσπαθεί να υποβαθμίσει, "βαπτίζοντας το κρέας – ψάρι", προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και προκειμένου να προσπαθήσει – ματαίως – να πείσει έστω και έναν πολίτη πλέον, ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αυτή που φέρει την ανάκαμψη και την σωτηρία.
Δυστυχώς για τη κυβέρνηση όλοι έχουν καταλάβει πια ότι και αυτό το πακέτο είναι ένας ακόμα κρίκος στην ίδια βαριά και ασήκωτη αλυσίδα με την οποία δένεται η Ελλάδα χειροπόδαρα, βυθιζόμενη όλο και περισσότερο στον βούρκο της φτώχειας και της κοινωνικής και οικονομικής ισοπέδωσης. Όλοι ξέρουν ότι αυτός ο κρίκος είναι συνέχεια του προηγούμενου και προαναγγελία του επόμενου, εφόσον συνεχιστεί η ίδια πολιτική» τόνισε.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      «Όλοι κατανοούν πια ότι μετά τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στους ΟΤΑ.  Ότι μετά τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους εκπαιδευτικούς, θα ακολουθήσουν και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί. Ότι μετά την παραλλαγή και ενοποίηση των χαρατσιών, θα ακολουθήσουν και άλλοι φόροι πάνω στην περιουσία. Ότι μετά τα μεγάλα τζιπ και τις πισίνες, θα ακολουθήσουν και τα… τρίκυκλα και οι γούρνες στα μαντριά των κτηνοτρόφων μας» πρόσθεσε.
«Ο λαός μας έχει καταλάβει πλέον ότι με αυτό τον τρόπο και με τέτοιου είδους μέτρα δεν σώζεται κανένας. Απλά και μόνο διαλύεται μία ολόκληρη χώρα, προκειμένου να παραδοθεί ξέπνοος στις ορέξεις των νέων αποικιοκρατών του εξωτερικού και των ντόπιων συνεργατών τους, που έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζουν τα φιλέτα είπε ακόμα ο κ. Νικολόπουλος.
«Εν τέλει αυτή είναι η ουσία αυτού του περίφημου πολυνομοσχεδίου: Ένα νέο εισπρακτικό τσουνάμι σε συνδυασμό με ένα ακόμα οριζόντιο "θέρισμα" εργαζομένων του δημοσίου τομέα, γιατί η περίφημη αξιολόγηση ουδέποτε υπήρξε και γιατί, τελικά, κανέναν μνημονιο-καμμένο εγκέφαλο δεν τον ενδιαφέρει η ουσιαστική και ποιοτική αναδιάρθρωση του κράτους και ο εκσυγχρονισμός του. Τα πάντα είναι νούμερα και όταν αυτά προστάζουν, τότε… πέφτουν κεφάλια» είπε.
«Λέμε όχι στο πολυνομοσχέδιο, λέμε όχι στην συνέχιση αυτής της μάταιης θυσίας. Όταν ακόμα και η κυρία Λαγκάρντ ή ο κ. Ντράγκι παραδέχονται τη λάθος συνταγή, ας μείνουν μόνοι τους ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να νομίζουν πως η ιστορία θα τους διασώσει επειδή… δεν δημιουργούν σκοτούρες στην κ. Μέρκελ, στην πορεία της προς τις εκλογές για την επόμενη θητεία στην καγκελαρία» κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής.