25/9/12

Αντιδράσεις των κομμάτων για τη λίστα του ΣΔΟΕ με τους 32 πολιτικούς!



Αθήνα
Την κινητοποίηση των κομμάτων έχει προκαλέσει η υπόθεση των 32 πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται σε λίστα που διερευνά το ΣΔΟΕ για «ύποπτο πλουτισμό».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης ζήτησε να δοθούν τα ονόματα στη Βουλή, κάτι που ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης έχει απορρίψει, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο εάν διαπιστωθεί παρανομία.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούμε την άμεση διακοπή των εργασιών της Βουλής από το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να προταθεί τώρα η συζήτηση για την άμεση και αναδρομική κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την άρση κάθε βουλευτικής ασυλίας για θέματα που έχουν να κάνουν με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκίες ή χρηματισμό.

«Οφείλουμε τώρα το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων με την πλειοψηφία των δύο τρίτων να προβούμε στις νομοθετικές πράξεις που θα δώσουν τη δυνατότητα να διερευνηθεί κάθε υπόθεση η οποία έχει να κάνει με διαφθορά. Δεν μπορεί κανείς πλέον να καλύπτεται πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών ή δήθεν ασυλίας. Αν θέλει ο πολιτικός κόσμος να μην προβαίνει μόνο σε δηλώσεις αλλά να προχωρήσει σε πράξεις ας ακολουθήσει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Να διαλευκανθεί πλήρως και χωρίς καμία καθυστέρηση το ζήτημα της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, όσο ψηλά και αν φτάνουν, σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και καλεί όλους τους φορείς (εφορίες, τράπεζες κλπ) να συμβάλουν στην περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος. 
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει στη ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ απευθύνει έκκληση στη Δικαιοσύνη να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να υπάρξει απόδοση ευθυνών.  
«Την ώρα που μεγάλα στρώματα της κοινωνίας αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης,
δεν είναι δυνατό να υπάρχουν υπόνοιες και σκιές στο πολιτικό σύστημα» καταλήγει η ανακοινωση της ΔΗΜΑΡ.



Πηγή:http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου